• Kaksipyöräisten renkaat nyt liikkeissämme!

Aluvanteet

Huippuvalikoima tyylikkäitä aluvanteita Rengasmaailman verkkokaupasta

Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.

Tietoa aluvanteista

Aluvanteet ovat perinteisiä peltivanteita mittatarkempia. Niiden tiiviys, tasapainoisuus ja lämmön siirto ovat hitsattuja peltivanteita parempia, eikä haittana ole epätasapainoa aiheuttavia ja irtoilevia pölykapseleita.

Myös aluvanteiden mallivaihtoehtoja on melkein rajattomasti. Aluvanteen sekä peltivanteen ja pölykapselin välillä ei ole kovinkaan suurta hintaeroa. Uudenaikaisia aluvanteita voi käyttää myös talvella, minkä lisäksi ne ovat helppohoitoisia. Myös auton ulkoinen ilme yhdessä leveämmän renkaan kanssa kohentuu. Aluvanteen säänkestosta huolimatta, asennuksessa vanteen pinnan rikkoneet iskut tai viillot käynnistävät syöpymisen. Asennuskoneissa on nykyisin kumi- tai muovisuojuksia, jotka ehkäisevät vanteen naarmuuntumisen. Lisäksi on saatavilla varusteita, jolloin leveiden renkaiden ja vanteiden asentaminen helpottuu.

Aluvanteet kannattaa vahata heti uutena ja aina käyttökauden vaihtuessa, ja on suositeltavaa pestä vanteet säännöllisesti. Pesuaineeksi käy parhaiten autoshampoo tai vastaava pesuaine. Mikäli aluvanteissa on jarrupölyn kaltaista pinttynyttä likaa, se irtoaa parhaiten vanteille tarkoitetulla erikoispesuaineella. Vahaa aina vanteet käsittelyn jälkeen. Muiden liuotinaineiden käyttö on kielletty, koska ne saattavat vahingoittaa vanteen lakattua pintaa. Jos aluvanteen lakkapintaan tulee kiveniskemiä tai muita pintavaurioita, ne kannattaa korjata välittömästi lakkaa käyttäen. Kun noudattaa hoito-ohjeita, aluvanteet säilyvät pitkään uudenveroisina ja kiiltävinä.

Vanteita hankkiessa kannattaa myös päivittää autosi kesärenkaat tai talvirenkaat