• Kaksipyöräisten renkaat nyt liikkeissämme!

Nastarenkaat

Nastarenkaat Pohjolan vaativiin olosuhteisiin Rengasmaailmasta. Pyydä tarjous lähimmältä jälleenmyyjältä tai tilaa suoraan verkkokaupasta.

Showing all 14 results

Showing all 14 results

Tuotemerkit

Nastarenkaat

Nastarenkaat sopivat etenkin jäisiin sääolosuhteisiin, sillä niillä on tehokas pito jäähän. Nastarengas takaa hyvän hallittavuuden ja lyhyen jarrutusmatkan liukkaalla tiellä, minkä ansiosta niitä pidetäänkin turvallisimpana talvirengasvaihtoehtona.

Renkaat vaikuttavat merkittävästi liikenneturvallisuuteen ja etenkin Suomen talviolosuhteet vaativat talvirenkailta paljon. Renkaiden tuotekehityksen ansiosta muun muassa nastarenkaiden nasta- ja pintamuotoilu ja kulutuspintaseokset ovat tuoneet parannuksia turvallisuuteen ja ajomukavuuteen. Nykyaikaiset nastarenkaat ovatkin entistä hiljaisemmat, ympäristöystävällisemmät ja tarjoavat parempaa pitoa.

Uusien nastarenkaiden sisäänajo on tärkeää, sillä sen aikana nastat kiinnittyvät renkaisiin kunnolla. Sisäänajo on noin 500 kilometriä ja sen aikana tulisi välttää voimakkaita jarrutuksia, kiihdytyksiä ja nopeaa kaarreajoa.

Lain mukaan talvirengaspakko kestää joulukuun alusta helmikuun loppuun, kuitenkin sääolosuhteiden vaatiessa nastarenkaita saa käyttää muulloinkin. Nykyään nastarenkaat ovat suunniteltu niin, että ne kuluttavat tietä entistä vähemmän. Talvirenkaiden urien vähimmäissyvyys lain mukaan on 3 mm, mutta vasta vähintään 5 mm urasyvyyksiä voidaan pitää talviolosuhteissa turvallisina. Nastarenkaiden ikääntymistä ei aina huomaa silmämääräisesti, sillä esimerkiksi nastat saattavat olla yhä kiinni renkaissa, mutta urat ovat kuluneet vaarallisesti. Renkaiden ehdoton enimmäisikä on 10 vuotta, jonka jälkeen renkaat tulisi viimeistään vaihtaa uusiin, vaikka renkaat näyttäisivätkin päällisin puolin hyväkuntoisilta. Suositeltavaa on vaihtaa uudet viimestään 5 vuoden välein.

Renkaiden käyttöikää voi pidentää oikealla ajotavalla, ajamalla rauhallisesti ja tarkistamalla rengaspaineet säännöllisesti. Epätasaisten rengaspaineiden takia renkaat kuluvat nopeammin ja polttoaineen kulutus kasvaa.