• Kaksipyöräisten renkaat nyt liikkeissämme!

Kitkarenkaat

Kitkarenkaat Pohjolan vaativiin olosuhteisiin Rengasmaailmasta. Pyydä tarjous lähimmältä jälleenmyyjältä tai tilaa suoraan verkkokaupasta.

Showing all 7 results

Showing all 7 results

Tuotemerkit

Kitkarenkaat

Kitkarenkaat sopivat parhaiten vakaisiin talvisääolosuhteisiin ja lumisille teille. Nastattomuuden ja pehmeän kumiseoksensa ansiosta kitkarengas kuluttaa asfalttia vähemmän ja on ajossa hiljainen.

Kitkarenkaiden vaihtoaika on joustavampi, joten ne voi olla käytössä aikaisesta syksystä myöhäiseen kevääseen. Kitkarenkaiden ympärivuotinen käyttö ei kuitenkaan ole suositeltavaa, sillä kesällä lämpimissä olosuhteissa kitkarenkaat kuluvat nopeammin ja ajo-ominaisuudet heikkenevät. Talvirengaspakko Suomessa on 1.12–28.2.

Nimensä mukaisesti kitkarenkaan toiminta perustuu kitkaan. Renkaan pintakuvion, pehmeän kumiseoksen ja lamellien ansiosta rengas pureutuu lumiseen ja liukkaaseen tiehen. Kiihdyttäessä ja jarruttaessa lamellit kääntyvät parantaen otetta tiehen. Tasaisella jäällä tai kovaksi pakkautuneella lumella kitkarengas pitää selvästi huonommin kuin nastarengas, minkä vuoksi kitkarenkaita suositellaankin kokeneemmille kuskeille.

Kitkarenkaita ostaessa on tärkeää varmistaa, että ne ovat pohjoismaisiin talviolosuhteisiin suunnitellut talvirenkaat. Usein esimerkiksi keskieurooppalaiset kitkarenkaat eivät sovellu pohjoisiin olosuhteisiin. Suomessa talvirenkaiden vähimmäisurasyvyys on 3 mm, kuitenkaan alle 5 mm urasyvyyden renkailla ei ole talviolosuhteissa enää kovinkaan turvallista ajaa.

Esimerkiksi autolehtien rengastestejä kannattaa hyödyntää valitessa uusia renkaita. Rengastesteistä löytää erilaisia rengasvaihtoehtoja ja hyödyllistä tietoa renkaiden ominaisuuksista. Tunnettujen rengasvalmistajien renkaiden turvallisuuteen on helppo luottaa ja laadukkaisiin renkaisiin kannattaakin panostaa, sillä renkaat ovat merkittävä osa liikenneturvallisuutta. Hyvät renkaat ovat paitsi turvalliset mutta myös pitkään kulutusta kestävät ja polttoainetta säästävät.