Talvirenkaat

Rengasmaailman huippulaadukkaat talvirenkaat  –  Kysy tarjous lähimmästä Rengasmaailma-liikkeestä tai tilaa verkkokaupasta!


Lisätiedot

Nastarenkaat vai kitkarenkaat?

  Renkaita valitessa kannattaa miettiä, millaisissa olosuhteissa pääasiallisesti autolla ajetaan ja miten kokenut kuski autoa ajaa. Renkaiden valintaa helpottavat erilaiset rengastestit, joita kannattaa vertailla. Kitkarenkaat sopivat kokeneemmille kuljettajille vakaisiin olosuhteisiin, pääteille, sillä niiden toiminta perustuu lamelleihin, jotka pureutuvat tiehen jarruttaessa ja kiihdyttäessä. Nastat puolestaan sopivat paremmin jäisille ja lumisille teille. Nastarenkaita pidetään edelleen turvallisimpana valintana talviliikenteessä.   Lain mukaan talvirengaspakko on paketti- ja henkilöautoissa joulukuun alusta helmikuun loppuun. Nastarenkaat saa vaihtaa aikaisemminkin alle, mikäli sääolosuhteet sitä vaativat. Nykyaikaiset nastarenkaat kestävät hyvin myös paljaalla asfaltilla. Kitkarenkaiden vaihtoaika on joustavampi, sillä lain mukaan kitkoja saa käyttää vaikka kesällä vaikkakaan niitä ei ole suunniteltu lämpimille keleille. Suositeltavaa kuitenkin on, että kitkarenkaat vaihdetaan alle, kun tielämpötila laskee pysyvästi alle 10 asteeseen.  

Nastarenkaiden sisäänajo

  Uusia nastarenkaita ostaessa on hyvä muistaa nastarenkaiden sisäänajo, jotta nastat kiinnittyvät hyvin. Sisäänajo kestää noin 500 kilometriä, jolloin on vältettävä voimakkaita jarrutuksia ja kiihdytyksiä sekä kaarreajoa.  

Turvalliset renkaat

  Talvirenkaissa urasyvyyden tulisi olla lain mukaan vähintään 3,0 mm – turvallisina talvirenkaita voi pitää kuitenkin, kun urasyvyys on vähintään 5 mm. Renkaiden urasyvyyksiä onkin hyvä tarkkailla jatkuvasti.   Renkaiden käyttöikä on suunnilleen 10 vuotta, mutta renkaiden vaihtoa suositellaan viimeistään 5 vuoden kohdalla kumiseoksen kovettumisen ja pito-ominaisuuksien heikkenemisen vuoksi. Suositus koskee myös renkaita, joissa on yhä riittävä urasyvyys ja ne näyttävät päällepäin hyväkuntoisilta. Renkaan ikääntymistä ei yleensä huomaa silmämääräisesti, esimerkiksi talvirenkaissa saattaa olla nastat tallella, mutta kumiseos on kovettunut vaarallisen liukkaaksi. Talvirenkaiden pitokyky heikkenee nopeammin kuin kesärenkaiden erilaisen kumiseoksen takia. Mikäli renkaiden kunnosta tai turvallisuudesta ei ole varma, kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen.   Talvirengaspakko on voimassa 1.12–28.2. Nastarenkaita saa käyttää 1.11–31.3 välisenä aikana, sekä olosuhteiden vaatiessa myös muulloin.

Katso myös kesärenkaat.