Kesärenkaat

Rengasmaailman huippulaadukkaat kesärenkaat  –  Kysy tarjous lähimmästä Rengasmaailma-liikkeestä tai tilaa verkkokaupasta!

Kevättä kohti uusilla renkailla turvallisesti. Kelaa hinnastot alempana sivulla ja olet tervetullut hakemaan omasi alleasennettuina autoosi!

Lisätiedot

Kesärenkaiden ominaisuudet

Talvirenkaiden lisäksi myös kesärenkaiden turvallisuuteen on tärkeää kiinnittää huomiota. Laadukkaat kesärenkaat takaavat lyhyet jarrutusmatkat ja hyvän pidon tiehen säästä huolimatta. Kesärenkaan tärkein ominaisuus on kyky vastustaa vesiliirtoa. Myös alhainen melutaso on tärkeää ajomukavuuden kannalta. Alhainen renkaan vierintävastus pienentää polttoaineen kulutusta ja on siten taloudellisempi ja ympäristöystävällisempi. Rengasvalinnoilla voi vaikuttaa muun muassa polttoaineen kulutukseen, teiden kuntoon ja kestävyyteen, ajomukavuuteen, liikenneturvallisuuteen ja syntyvän jätteen määrään.   Aika renkaanvaihtoon kannattaa varata ajoissa, sillä keväisin vaihtopaikoissa on ruuhkaa. Renkaat kannattaa vaihtaa ennen varsinaista vaihtosesonkia ruuhkien ja jonottamisen välttämiseksi.  

Renkaiden ekologisuus

Kuluttaja voi vaikuttaa renkaiden ympäristöystävällisyyteen omilla valinnoillaan. Suurin ympäristökuormitus renkaissa syntyy vierintävastuksen torjumiseen käytetystä energiasta. Autoon kannattaakin valita ympäristöystävälliset renkaat, joiden vierintävastus on alhaisempi.   Oikeita rengaspaineita käyttämällä voi säästää polttoainetta. Ajan myötä renkaiden ilmanpaineet heikkenevät vähitellen, minkä vuoksi niitä kannattaakin tarkkailla säännöllisesti, suunnilleen kerran kuussa. Liian alhaiset rengaspaineet lisäävät polttoaineenkulutusta, sillä löysä rengas vaatii enemmän energiaa liikkuakseen. Löysä rengas myös kuluu nopeammin ja saattaa olla arvaamaton ääritilanteissa.   Loppuun käytetyt renkaat voi viedä veloituksetta hävitettäväksi autonrenkaita myyviin liikkeisiin. Jos renkaiden kierrätyksestä ei huolehdittaisi, renkaat päätyisivät todennäköisesti luontoon ja varastoihin.  

Renkaiden säilyttäminen

Renkaiden säilyttämiseen on tarjolla paljon käteviä säilytyspalveluita. Säilytyspalveluihin kuuluu yleensä myös renkaiden pesu ja kunnon tarkistus. Mikäli renkaita säilyttää kotona, on hyvä kiinnittää huomiota siihen, että säilytyspaikka on pimeä, viileä ja kuiva, eikä renkaiden lähettyvillä ole polttoaineita tai liuottimia. Renkaat ja vanteet on hyvä pestä ennen säilyttämistä. Renkaita olisi hyvä säilyttää pystyasennossa, renkaita ei saisi kasata päällekkäin.  

Katso myös talvirenkaat.